Licors Portet 1883 La Pobla de Segur

Compartir
Avgda. Sant Miquel del Pui, 4 La Pobla de Segur
Trucar 973 68 01 32
Contactar info@licorsportet.cat

La fàbrica de licors Portet 1883, està ubicada a l'avinguda de Sant Miquel del Pui, número 4 de La Pobla de Segur a la comarca del Pallars Jussà. Va ser fundada l'any 1883 per la família Borrell Ribera i posteriorment passà a mans de la família Portet.

La visita comença per l'Espai Ratafia, petit museu d'eines, fotografies i etiquetes antigues de licors on es pot veure, també, una important col·lecció de miniatures de licors de tot el món i una col·lecció de més de 100 botelles de ratafia de Catalunya, França, Estats Units, Polònia i Itàlia.

A la fàbrica pròpiament dita, s'explica la història de més de 130 anys, els diversos licors tradicionals del Pirineu que s'hi elaboren (anís, licor de cassís, licor de cervesa, licor de  fruits del bosc, patxaran, aiguardent de bolets, licor de taronja, licor de regalèssia...) i, especialment, la tradició de la ratafia a Catalunya amb la seva procedència lligada a les cases de pagès i les arrels monàstiques.

Es destaca l'explicació el procés d'elaboració de la Ratafia dels Raiers, licor amb una tradició de 50 anys, fet a base de nous verdes macerades i plantes aromàtiques destil·lades en un alambí al bany maria amb foc de llenya.

Es visita l'espai on hi ha l'alambí, el celler amb les botes i la zona d'embotellat i etiqueta, tot dins d'un procés molt manual i artesanal.

Acaba la visita amb un tast dels diversos licors i la possibilitat de comprar-ne a la botiga annexa.

La visita i el tast són gratuïts, però és imprescindible fer reserva prèvia per saber la disponibilitat.

Agenda

FeMAP, Festival Música Antiga dels Pirineus a La Pobla de Segur

08/08/2024

Llegir més...

FeMAP, Festival Música Antiga dels Pirineus a Salàs de Pallars

17/08/2024

Llegir més...

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Sorteig: Karting de 10 minuts per 2 persones al Circuit d'Osona…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!