Funicular de Gelida Gelida

Compartir

Amb gairebé cent anys d'història des del seu primer servei, el Funicular de Gelida va ser una peça clau per al desenvolupament de la zona durant les dècades dels 20 i 30, connectant el nucli urbà del municipi amb la zona industrial, a encara no 1 kilòmetre de distància. Fent parada a 2 estacions, amb els edificis categoritzats com a béns d'interès local i amb dos cotxes d'època que ens transporten al llarg del recorregut, podrem fer-nos una idea de com era el dia a dia de les treballadores dels molins paperers de Gelida.

L'experiència s'acaba completant gaudint de la bellesa del paisatge que hi ha a la darrera estació, localitzada al punt més alt de la zona i de la que gaudirem d'unes vistes espectaculars a la Plana del Penedès, de la Muntanya de Montserrat i de Anoia.

QUÈ FER A GELIDA?

El Centre d'Interpretació del Funicular

Si voleu descobrir com un senzill tren d'un recorregut de menys d'un kilòmetre va transformar per complet la vida dels treballadors i la mobilitat de Gelida durant els anys 20, no us podeu perdre el Centre d'Interpretació del Funicular, localitzat al centre del municipi.

Rutes Turístiques per Gelida

En destaca la visita al castell, la Ruta Modernista de Gelida i una rica xarxa de cinc itineraris per fer senderisme o anar amb bicicleta que passen per la zona urbana, per paisatges agrícoles i forestals i per la part industrial.

Esdeveniments anuals:

Teniu dues cites anuals amb Gelida que guarden una estreta relació amb el Funicular, la Funimetra, que és una carrera popular que consisteix a córrer contra el tren per veure qui fa el trajecte més de pressa, i la Funifira, una fira on el fil conductor i els protagonistes son el maquetisme i l'oci ferroviari. 

Agenda

Visita Guiada al Castell de Subirats

04/02/2023 ...

Llegir més...

Ruta pel Poble medieval de Torre-ramona a Subirats

12/02/2023 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: entrades al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Llegir més...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!