Casa Garriga Nogués (Fundación MAPFRE) Barcelona

Compartir

Aquesta casa va ser la residència d'una família de banquers. Construïda entre els anys 1902 i 1905, obra de l'escultor Enric Sagnier i Villavecchia (1858-1931), és un edifici modernista amb elements d'inspiració clàssica i rococó.

La casa té quatre plantes i una torre en una cantonada amb una cinquena planta que està coberta amb una volta cilíndrica. La façana conté elements classicistes afrancesats, com la torre; altres d'inspiració rococó, com la barana del terrat, i encara uns altres d'estil modernista, com les cornises i les pilastres.

El vestíbul és l'element més destacat de l'edifici. Està format per columnes clàssiques i una escala monumental il·luminada de manera zenital per una claraboia de vidres policromats. El terra és de mosaic en algunes habitacions principals i de marbre blanc a la porteria. Els vitralls són obra d'Antoni Rigalt, autor també dels del Palau de la Música Catalana.

A la planta baixa hi ha quatre escultures obra d'Eusebi Arnal. Són quatre figures femenines que representen les edats de la vida i que en forma de cariàtides aguanten el balcó principal.

Actualment, és propietat de la Fundació Mapfre i la tardor del 2015 l'entitat va obrir-ne les portes i va posar a disposició del públic una sala d'exposicions temporals dedicada als inicis de la modernitat pictòrica (1850-1950).

Sala Casa Garriga i Nogués

Art per a tothom al cor de Barcelona

Sala d’exposicions  a Barcelona a la sala Casa Garriga i Nogués amb l’objectiu de convertir-nos en part del teixit cultural català i col·laborar en la dimensió cosmopolita de la ciutat, cada vegada més creixent.

Aspirem contribuir el prestigi cultural de Barcelona a través de la programació d’exposicions de categoria internacional dedicades a l’inici de la modernitat en les arts plàstiques i la fotografia

Agenda

Bona Diada de Sant Jordi

23/04/2018

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!