Fundació Antoni Tàpies Barcelona

Compartir
Carrer d'Aragó, 255. Barcelona

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada el 1984 per l’artista Antoni Tàpies amb l’objectiu de promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani.

Amb aquesta finalitat, la Fundació obria les seves portes el juny de 1990 a la seu de l’antiga Editorial Montaner i Simon, obra de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, restaurada i condicionada pels arquitectes Roser Amadó i Lluís Domènech Girbau. Construït entre els anys 1880 i 1881, en una fase primerenca del desenvolupament del modernisme català, aquest edifici va ser el primer de l’Eixample que integrava la tipologia i la tecnologia industrial -que combina el maó vist i el ferro- al teixit del centre urbà. 

La Fundació Antoni Tàpies té un enfocament plural i interdisciplinari i pretén establir col·laboracions entre especialistes de les diverses àrees del saber per contribuir així a una millor comprensió de l’art i la cultura contemporanis. És per això que combina l’organització d’exposicions temporals, simposis, conferències i cicles de cinema amb l’edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats, i mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies. En aquest sentit, la Fundació compta amb una de les col·leccions més completes d’obres d’aquest artista, constituïda majoritàriament a partir de les donacions d’Antoni i Teresa Tàpies

La biblioteca

La Biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies està ubicada a l’antic magatzem de l’Editorial Montaner i Simon, del qual es conserven les prestatgeries originals. La Biblioteca està especialitzada en art modern i contemporani. Acull l’arxiu més extens de l’obra de Tàpies, com també col·leccions sobre les arts i la cultura asiàtiques i precolombines, així com les arts africanes i oceàniques que tanta importància han tingut en l’evolució de l’art del segle XX. Altres temes com l’arquitectura, el disseny, les arts decoratives, la fotografia, el cinema o el vídeo també hi són representats. El nucli inicial donat per Antoni Tàpies s’ha incrementat amb publicacions recents i històriques, així com també amb vídeos i revistes internacionals, que completen una col·lecció bibliogràfica en creixement constant. 

Horaris del museu

  • De dimarts a diumenge de 10 a 19 h.
  • Dilluns tancat.
  • 25 de desembre, 1 i 6 de gener tancat.
  • Accés a la Fundació Antoni Tàpies fins a 15 minuts abans de tancar.

Horaris Llibreria-botiga

  • De dimarts a diumenge de 10 a 19 h. Dissabte i diumenge tancat de 14.30 a 15.30 h.

Biblioteca

  • De dimarts a divendres de 10 a 15 i de 16 a 19 h.
  • Accés a la Biblioteca a hores convingudes.
  • La Biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies estarà tancada de l’1 d’agost a l’1 de setembre del 2017.

Agenda

Bona Diada de Sant Jordi

23/04/2018

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!