Fuives, centre mundial del ruc català Olvan

Compartir
Casa Fuives s/n, Colònia Rosal Olvan
Trucar 646 49 23 10
Contactar fuives@fuives.com
Veure vídeo

Després de la benvinguda, podràs passejar pels camins de Fuives per veure de prop més d'un centenar de rucs.

Aquests estan separats per mascles i femelles. Els mascles estan separats en quadres individuals, ja que la seva potent tarannà no els permet una convivència segura. D'altra banda, les femelles formen un únic grup, que pastura tranquil·lament pels boscos dels voltants juntament amb els seus pollins, que pasturen entre mig any i vuit mesos al seu costat.

Cal no oblidar que en tot moment Joan Gassó us acompanyarà i us explicaran les característiques pròpies de la raça, com per exemple: les qualitats físiques, l'alimentació, la reproducció natural ...

La visita continua i entrem a la masia, una típica masia catalana anterior al segle X. Trobem diversos espais: el laboratori, dues sales audiovisuals, i diverses estances, que encara mantenen l'estil original de l'època en què es va construir, on podrà imaginar com vivia una família al camp. Dins de la sala audiovisual us explicarem la història de la raça i de l'explotació. Al costat mateix hi ha el laboratori, que és usat per a la reproducció artificial.

Seguidament, a l'ecomuseu podreu veure una exposició d'eines del camp.

Fora de la masia trobem una sala polivalent, on els més petits de la casa podran passar una bona estona fent algunes manualitats.

Així, la visita està orientada tant als grans com els més petits de la casa. A més, també disposem d'una àrea de pícnic i d'una petita botiga de records. Segur que els avis gaudiran amb les anècdotes de Joan, i els més petits ho faran pintant a la sala de tallers.

Agenda

La Patum de Berga

29/05/2024 - 02/06/2024

Llegir més...

Festival Espurnes Barroques

01/06/2024 - 02/06/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Guanya un dorsal per l'Espardenyada de Sant Jaume de…

Llegir més...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!