Entre Roures Moià

Compartir
Montví de dalt s/n Can Carner B9 08180. Moià

Un rústic habitatge d’ús turístic envoltat de bosc, on es prioritza l’accessibilitat, l’adaptabilitat i l’autonomia per sobre de tot. Equipat amb ajudes tècniques i amb la possibilitat d'oferir serveis sanitaris.

La Casa

Entre Roures és una acollidora casa de pedra situada enmig d’una roureda a les afores de la vila de Moià, entre Manresa i Vic. Moià es troba a la comarca del Bages i és província de Barcelona. Forma part principal de l'entorn natural del Moianès.

Situada a 800m d’altitud, Entre Roures queda a uns 2 km del poble seguint la carretera C59 que puja fins al següent poble, l’Estany.

Després de seguir mig quilòmetre de camí de carro en bon estat de conservació, es troba la casa amb excel·lents vistes. Es pot veure el Montseny, el Pla de la Calma i altres muntanyes més pròximes que pertanyen al Moianès.

Casa accessible

Entre Roures vol ser una casa que tothom la pugui disfrutar de la manera més autònoma possible. Per això s’ha pensat en les diversitats funcionals que poden tenir les persones. Hem intentat adaptar-nos al màxim de situacions possibles.

Valorant tot això i assessorats per a persones amb necessitats especials, hem anat creant aquest projecte amb les ganes d’arribar a tothom.

També ens hem posat en contacte amb PREDIF (“Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física”) per tenir una valoració externa. En l’informe fet per a PREDIF es pot consultar totes les dades d’interès sobre la casa (mides de les portes, alçada de les aixetes i wc, tipus de poms i manetes, si hi ha rampes o no, etc).

Serveis i Instal·lacions

El pàrquing de la casa queda a peu pla fins a l’entrada principal.

El bany està completament adaptat amb baranes, cadira de dutxa (només si es necessita), tamboret fixat a la paret, cortina de dutxa (per no mullar la cadira de rodes en cas de fer sols les transferències) i porta corredissa que es podria obrir des de fora en cas de necessitat.

La cuina és accessible i s’ha adaptat un dels calaixos com a taula per a poder treballar.

L’habitació individual està equipada amb un llit elèctric i elevable i s’hi pot afegir baranes i triangle, si es necessita.

L’habitació de matrimoni compta amb dos llits elèctrics, no elevables, que es poden ajuntar o separar segons necessitats. S’hi pot afegir triangle si es necessita.

Els matalassos dels llits articulats són de viscoelàstica.

Es pot posar un llit addicional a l'habitació individual si es vol fer companyia a algú durant la nit.

Hi ha palanganes per fer les higienes.

Disposem de coixins per a col·locar a l'esquena i entre les cames. Hi ha una cunya i un orinal per a homes.

L’alçada dels penjadors està a l’abast d’una persona que vagi amb cadira de rodes.

Totes les portes tenen una amplada lliure de pas de 80cm.

La barbacoa també està pensada per poder utilitzar-la des d'una cadira de rodes.

Servei a les persones

Entre Roures posa a la seva disposició un servei d’infermeria a domicili. Es pot sol·licitar abans de venir a la casa posant-se en contacte amb nosaltres.

La persona haurà deportar el paper del metge on se li prescriu la medicació corresponent i el material per a fer la cura o l’injectable.

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: HUTCC-000154