Cervesa Minera Sant Joan de les Abadesses

Compartir
Pol. Ind. Cal Gat nº15,17860. Sant Joan de les Abadesses

La nostra història

La nostra cervesa és fruit de la passió per la nostra terra i en especial pel passat industrial del Ripollès. Conceptes entrellaçats per dibuixar una passat en blanc i negre, de carbó, ferro i vapor, des que som hereus. El passat miner del Ripollès es remonta fins l'època romana i gira entorn de les mines ferreres de Rocabruna (Camprodon) i de Ventolà (Ribes de Freser), les de pedres bituminoses de Perella (Sant Joan de les Abadesses) i principalment entorn de la conca carbonífera d'Ogassa.

És precisament a Ogassa on ha nascut la Minera, madurant a les entranyes de la Serra Cavallera, a l'interior de la Mina Juncadella. Les mines d'Ogassa van viure la seva esplendor la segona meitat del segle XIX i van representar l'impuls necessari per la construcció de la línia de ferrocarril que unia Barcelona amb Sant Joan de les Abadesses. Amb la nostàlgia d'aquest passat donem forma a la MINERA vestida a imatge de la companyia 'El Veterano', que participà activament en el projecte del ferrocarril a mitjans del segle XIX.

Pràcticament un segle després que l'última vagoneta sortís per la boca de la Mina Juncadella i 50 anys després del tancament final de les mines, pren forma un projecte en aquest entorn i en forma de cervesa artesana.

La divulgació de la cultura cervesera i a la vegada del patrimoni miner d'Ogassa i Sant Joan de les Abadesses és un dels nostres objectius principals. Amb aquesta finalitat organitzem regularment visites per grups al nostre obrador i caminades a l'entorn de les mines d'Ogassa.

L'obrador de Cal Gat

Es tracta d'una visita comentada a les nostres instal·lacions de Cal Gat on podreu conèixer de prop tots els detalls del procés d'elaboració de la cervesa, des de la matèria primera a la maduració un cop ja està envasada.

La durada de l'activitat és d'aproximadament 1 hora i inclou un tast de les diverses varietats de Minera acompanyada d'altres productes artesans de proximitat.

L'activitat es realitzarà els dissabtes i/o diumenges al matí en funció de les inscripcions.

És imprescindible la reserva. Els nens menors de 18 anys tenen entrada gratuïta i queden exclosos del tast de cervesa. Podeu reservar places a la nostra botiga en línia o a través de les nostres dades de contacte.

Les Mines d'Ogassa

Es tracta d'una caminada comentada d'aproximadament unes 2 hores de marxa per terreny de muntanya. Inclou l'esmorzar, un tast de cervesa Minera i per qui vulgui es pot estendre a l'hora de dinar amb un Menú Miner.

Es requereix una mínima condició física a causa dels +/-200 metres de desnivell acumulat, i dur roba i calçat adequat. L'activitat és apta i recomanable per fer-la en família.

Els menors de 18 anys gaudeixen d'entrada reduïda i queden exclosos del tast de cervesa Minera.

Descoberta de les mines

La jornada comença a les 09:30 del matí amb un esmorzar miner a La Cooperativa Surroquina, antiga cooperativa fundada pels miners a l'any 1909.

La caminada parteix de la plaça Dolça i transcorre per diverses mines (la Dolça, la del Pinter, la Ramona, la Nova i la de la Juncadella) i punts centrals de l'activitat minera com la fàbrica de pans de carbó, donant una visió completa de la seva dimensió.

L'activitat es completa amb un tast de diverses varietats de cervesa Minera a les portes de la mina de la Juncadella maridades amb altres productes artesans de proximitat. Tot seguit es procedeix al descens fins a Ogassa on es conclou el matí.

En total la descoberta dura al voltant de les quatre hores.

Agenda

Bona Diada de Sant Jordi

23/04/2018

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!