Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre Gandesa

Compartir
Avinguda de Catalunya, 3, 43780 Gandesa
Trucar 977 42 09 10
Contactar cebe@gandesa.cat

El Centre d'Estudis es una exposició permanent de la Batalla de l'Ebre, creat a Gandesa, epicentre d'una contesa bèl·lica que durà 115 dies i deixà més de 100.000 baixes. L'exposició es troba situada a l'edifici de les antigues Escoles Públiques, una construcció que era convertida en Hospital de Sang en lo llarg de la batalla.

El CEBE va néixer per iniciativa d'un grup d'estudiosos i col·leccionistes de Gandesa, interessats amb la història, la recuperació de material documental, bèl·lic i cultural de l'època compresa entre els mesos de Juliol a Novembre de 1938.

L'objectiu del Centre d'Estudis és el de potenciar el coneixement d'una part de la història del nostre país a partir d'una visita a l'exposició permanent, així com també protegir aquest llegat per donar-lo a conèixer d'una forma adecuada als diferents segments de la població de la nostra societat (escolars, joves, gent gran, etc.)

El que realment es pretén amb aquesta exposició i les diferents actuacions que es porten a terme, com visites guiades pels Espais de la Memoria, és donar un missatge de Pau i Concòrdia entre els pobles i entre tots els homes. Però sobretot, amb el desig que no torni a esdevenir res semblant...mai més...!

Les actuacions que es porten a terme son:

Ruta senderista, paisatge i Batalla de l'Ebre

Una ruta d'una durada prevista d'entre dues hores de dificultat adaptable on es recorren alguns dels llocs i cotes més famosos a les serres de Cavalls i Pandols, a vegada que es gaudeix i s'apren a conèixer i interpretar la natura i el peisatge de la Terra Alta. Inclou entrada al CEBE. 

Ruta amb vehicle pels espais de la Batalla de l'Ebre

Un recorregut amb vehicle de dues hores aproximades pels espais que es troben dins el terme municipal de Gandesa i rodalies per conèixer els fets relacionats amb la batalla i gaudir de la natura i el paisatge.

Les visites es realitzen sota reserva.

Hi ha visites guiades i dossiers d'activitats per alumnes de 4t d'ESO i batxillerat.

Destaquem...

Sorteig: 6 packs d'entrades dobles per a una visita amb espectacle…

Llegir més...

Sorteig: 4 lots de samarretes de Carros de Foc

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!