Castell de Gelida Gelida

Compartir
Camí Castell, s/n Gelida
Trucar 937 79 01 46
Contactar ci@castellgelida.org

El castell de Gelida va ser una fortalesa, que tingué el seu origen al segle X en context de la frontera que separava els territoris d'Al-Àndalus i els comtats catalans, està formada per l'edificació del castell i l'església de Sant Pere, també del segle X. Al llarg dels segles aquest ha passat per diferents propietaris i també usos, passant a ser una residència gòtica i finalment el seu abandó amb la construcció de la casa del Senyor al poble de Gelida.

Les estructures visibles avui són el resultat d'un procés històric al llarg del qual s'han succeït fases d'abandonament i reconstrucció, marcades també pels canvis de funcionalitat dels espais.

Actualment compte amb el Centre d'Interpretació del Castell de Gelida, un espai d'atenció als visitants. Dotat de dues plantes, disposa d'un espai d'informació, serveis i botiga i d'una exposició permanent sobre la història i la significació del castell.

Ofereix un ventall de possibilitats per conèixer el castell i el patrimoni històric i natural de Gelida, com visites guiades, activitats educatives, tallers i altres activitats que es programen al llarg de l'any i estan adaptades a diferents tipus de públic.

El castell de Gelida obre les seves portes al públic de dimecres a diumenge de 10:00h a 14:00h. S'ofereix la visita guiada a les 10:30h i 12:30h.

Opcions de visita:

  • Un tomb pel Castell: es tracta de la visita lliure on podràs conèixer la història del Castell de Gelida al teu ritme.

  • Un Castell i una església: visita guiada per conèixer la història de Sant Pere del Castell, actualment és l'edifici en millor estat de conservació.

  • Un Castell Pedra a Pedra: visita guiada al Castell de Gelida completa, on coneixeràs tots els espais del castell.

Agenda

Activitats al Mercat del Préssec d'Ordal a Sant Pau d'Ordal

13/07/2024 ...

Llegir més...

Mercat del préssec d'Ordal a Subirats

13/07/2024 - 14/07/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!