Casa Museu Verdaguer Folgueroles

Compartir
Carrer Major, 7. Folgueroles

Jacint Verdaguer i Santaló ( Folgueroles, 1845- Barcelona 1902 ), escriptor romàntic, i figura cabdal de la Renaixença està considerat el fundador de la literatura catalana moderna. En la seva obra, traduïda a diversos idiomes europeus, destaquen l'Atlàntida i el Canigó. 

La Casa Museu Verdaguer, un dels museus literaris més antics de Catalunya , és la llar on el poeta va passar els primers anys de la seva vida.

És una llar petita i modesta, que conserva l'antiga estructura i les estances típiques de les cases habitades per pagesos de carrer.

A la planta baixa s'hi mostra una exposició sobre la vida i l'obra de l'autor.  

Al primer pis s'hi conserven els espais domèstics d'una casa de mitjan segle XIX amb la cambra i la cuina, que a la llum de la seva obra literària, evoquen la infantesa d'en Cinto.

A les golfes  hi podem veure  l'exposició Dos creadors: Verdaguer i Perejaume i s'hi projecta l' audiovisual Verdaguer, poeta de Catalunya que ens descobreix la seva vida dramàtica i apassionant.

Verdaguer és avui, el referent simbòlic, un senyal d'identitat del poble català dins i fora de les nostres fronteres. El museu és el punt de partida de les Rutes Verdaguer que en porten a descobrir el poble de Folgueroles, la ciutat de Vic  i l'entorn Natural Guilleries Savassona.

Més enllà de l'edifici, Folgueroles es pot entendre com un museu obert, que  s'estén pel  territori i ens dóna l'oportunitat de conèixer l'entorn vital de l'autor i la dimensió simbòlica de la seva producció literària. El poble es troba dins l'Espai Natural Guilleries Savassona i ens ofereix altres atractius paisatgístics, gastronòmics i culturals.

Horaris

  • De dimarts a diumenge de 10 a 13:30h
  • Dimarts de 17 a 19h. 
  • Dissabtes de l'1 d'abril a l'1 de novembre de 17 a 19 h.
  • Tancat els dilluns no festius

Destaquem...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Troba el teu estiu al Baix Llobregat

Llegir més...

Agenda

Festival Nits de Cinema Oriental a Vic

23/07/2020 - 26/07/2020

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!