Casa Museu Verdaguer Folgueroles

Compartir
Carrer Major, 7 Folgueroles
Trucar 938 12 21 57
Contacte info@verdaguer.cat
Veure vídeo

Jacint Verdaguer i Santaló ( Folgueroles, 1845- Barcelona 1902 ), escriptor romàntic, i figura cabdal de la Renaixença està considerat el fundador de la literatura catalana moderna. En la seva obra, traduïda a diversos idiomes europeus, destaquen l'Atlàntida i el Canigó. 

La Casa Museu Verdaguer, un dels museus literaris més antics de Catalunya , és la llar on el poeta va passar els primers anys de la seva vida.

És una llar petita i modesta, que conserva l'antiga estructura i les estances típiques de les cases habitades per pagesos de carrer.

A la planta baixa s'hi mostra una exposició sobre la vida i l'obra de l'autor.  

Al primer pis s'hi conserven els espais domèstics d'una casa de mitjan segle XIX amb la cambra i la cuina, que a la llum de la seva obra literària, evoquen la infantesa d'en Cinto.

A les golfes  hi podem veure  l'exposició Dos creadors: Verdaguer i Perejaume i s'hi projecta l' audiovisual Verdaguer, poeta de Catalunya que ens descobreix la seva vida dramàtica i apassionant.

Verdaguer és avui, el referent simbòlic, un senyal d'identitat del poble català dins i fora de les nostres fronteres. El museu és el punt de partida de les Rutes Verdaguer que en porten a descobrir el poble de Folgueroles, la ciutat de Vic  i l'entorn Natural Guilleries Savassona.

Més enllà de l'edifici, Folgueroles es pot entendre com un museu obert, que  s'estén pel  territori i ens dóna l'oportunitat de conèixer l'entorn vital de l'autor i la dimensió simbòlica de la seva producció literària. El poble es troba dins l'Espai Natural Guilleries Savassona i ens ofereix altres atractius paisatgístics, gastronòmics i culturals.

Horaris

  • De dimarts a diumenge de 10 a 13:30h
  • Dimarts de 17 a 19h. 
  • Dissabtes de l'1 d'abril a l'1 de novembre de 17 a 19 h.
  • Tancat els dilluns no festius

Activitats per a escoles

A Casa Museu Verdaguer us oferim diferents activitats educatives adreçades a alumnes de tots els nivells. Són un conjunt de propostes que volen apropar a la figura i l'obra de Jacint Verdaguer, però també a la vida del seu temps i a la poesia i a la literatura d'avui.

Generarem preguntes i buscarem respostes. Qui va ser Jacint Verdaguer? Per què ha passat a la història? Per què està tan vinculat a Folgueroles? Per què encara avui és important? Què és la poesia?

Aquest programa s'adapta als diversos nivells educatius i a les necessitats competencials i busca per sobre de tot ser significatiu i valuós per als infants petits i no tan petits que ens visiten cada curs. 

Agenda

Visita guiada dels diumenges d'octubre a Vic

09/10/2022 ...

Llegir més...

Visita guiada al centre històric de Vic

09/10/2022 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!