Ariqus, Conjunt Històric Rural Fontcoberta

Compartir
Lugar Veinat Figueroles s/n. Fontcoberta
Capacitat: 32

L'Edifici del segle XIV

Ampliat i reformat en 1571, any de la Batalla de Lepant és la Casa Pairal de l'estirp dels Jaumes Ferrer que van ser destacats prohoms de la història de Catalunya. L'l'avi com a advocat assessor de Martí l'humà (1.396 1410). Segle XV el pare, polític i jurista, condecorat per haver defensant en el lloc de Girona en 1481 a la Reina Juana Enriquez, mare de Ferran el Catòlic, i el net escrivà reial de Ferran el Catòlic, va participar en la redacció de la sentència de Guadalupe (1486) que va ser amb la que van culminar les guerres de les Remences i va permetre l'abolició del feudalisme a Catalunya i que va representar l'inici del naixement de la nova societat agrària catalana, base del creixement econòmic i social del país, coincidint amb el renaixement cultural d'Europa.

Cal destacar en la construcció de l'edifici, l'arquitectura en la qual podem observar dues voltes de campanel de lloses de travertí (s. XIV) 6 arcs de carreus de pedra (s. XV) i un arc rebaixat (s. XVI) a més de diverses portes i finestres esculpides i datades (1571) a més d'altres finestres amb festejadors i altres elements arquitectònics.

Tot l'edifici és de pedra amb sostres de bigues de fustes nobles i aquest íntegrament rehabilitat respectant els elements originals, però alhora incorporant tots els elements de confort actuals. En el mobiliari s'han mantingut elements de l'època tot i compaginant-ho amb nous, per arribar a un màxim confort per als ocupants.

El conjunt va ser construït per Jaume Ferrer, de Fontcoberta, que havia obtingut el privilegi de generositat i seguint amb aquesta, l'actual propietari la posa a la seva disposició perquè la gaudeixin uns dies en aquest petit paradís, lluny del món i del soroll.

Activitats

Veniu amb nosaltres i passejarem a cavall.

Veure la pàgina Equinatur on trobareu totes les rutes que es poden fer.

La casa disposa de 6 quadres per protegir els cavalls.

Anar en bicicleta és com caminar, nedar, esquiar, mai s'oblida. Les rutes no són difícils, únicament saber anar amb bicicleta (mallot, pantalons, casc, guants, ulleres, bicicletes professionals i monitor)

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: HUTG004249

Destaquem...

Sorteig: una nit d'hotel i circuit termal a l'Hotel Balneari…

Llegir més...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Agenda

Firestoc, fira de les rebaixes de Banyoles

24/01/2020 - 26/01/2020

Llegir més...

Festa de la Candelera d'Esponellà

01/02/2020

Llegir més...

Aplec de Sant Mer de Vilademuls

02/02/2020

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!