DO Priorat

El topònim Priorat està lligat a la viticultura des de fa segles. La suma d'un sòl, un clima, una orografia i el treball d'homes i dones que l'han elaborat seguint les tècniques d'una tradició mil·lenària amb l'ajut, avui, d'una tecnologia adaptada als requeriments de la qualitat, han donat un producte autèntic, exclusiu: el vi del Priorat.
El cultiu de la vinya es troba distribuït en altituds que van des dels 100 metres sobre el nivell del mar a les parts baixes dels termes de Bellmunt del Priorat i el Molar, fins a 750 metres a les parts altes dels termes de la Morera de Montsant i Porrera.
La configuració del cultiu es caracteritza per pendents que superen el 15% de desnivell en la majoria de casos, i algunes finques arriben al 60%. La tortuosa geografia d'aquesta zona fa que s'hagi de conrear la vinya en costers, alguns dels quals no permeten un accés mecànic.
Les varietats negres recomanades i autoritzades són la garnatxa peluda, ull de llebre, picapoll negre, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, merlot i syrah.
Les varietats blanques són: garnatxa blanca, macabeu, Pedro Ximénez, chenin, moscatell d'Alexandria, moscatell de gra petit, pansal, picapoll blanc i viognier.
Les varietats més cultivades al Priorat són les negres, amb la Carinyena i la Garnatxa com a varietats autòctones més destacades.
Les terres del vi del Priorat
Falset, la capital del vi Falset és la capital de comarca i també s'ha convertit en la capital del vi. En aquesta població ens podem introduir…
Rellotges de sol de Porrera, entre vins del Priorat
No arribis tard a la visita dels rellotges Situant la Plaça Catalunya com a punt d'inici de la ruta, el primer rellotge que ens trobarem serà, creuant…
Establiments
Cellers Scala Dei
La Morera de MontsantFundat per les mateixes famílies que el 1840 compren la Cartoixa, Cellers…
Hotel Celler Buil & Giné
GratallopsUna experiència única, un allotjament diferent i singular, us oferim la possibilitat…