Gaudeix de la brama del cérvol al Pirineu Lleidatà

Compartir
14/09/2020 - 25/10/2020

Espais com els parcs naturals de l'Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i especialment la Reserva Nacional de Boumort acullen entre mitjan setembre i mitjan octubre l'anomenada brama del cérvol, període en què els mascles es disputen les femelles i creen els seus propis harems, bramant constantment i marcant el territori amb secrecions glandulars i d'orina i rascant els troncs amb la cornamenta.

En aquesta època els cérvols dominants desenvolupen una intensa activitat per mantenir unit l'harem i no paren de perseguir-se i lluitar amb la resta de mascles competidors, fet que els acaba provocant un desgast notable al final de la temporada de zel. 

La brama del cérvol ha esdevingut en els darrers anys un atractiu turístic de primer ordre al Pirineu lleidatà. A Boumort, a fi de facilitar al visitant l'accés a aquest espectacle únic de la natura, diferents empreses ofereixen paquets turístics que inclouen l'allotjament, el trasllat a la reserva (situada a la comarca del Pallars Jussà) amb 4x4 i un guia especialista que facilita l'accés als llocs on es pot sentir la brama en primera persona. Cal remarcar que es limita l'accés públic a determinades zones de la reserva, on només es podrà anar-hi amb qualsevol de les empreses autoritzades per la Reserva Nacional de Caça del Boumort.

Es pot visitar la reserva per compte propi amb 4x4, seguint 4 rutes recomanades amb els seus punts d'interès indicats en un plànol, o per mitjà d'una visita amb una empresa de guiatge autoritzada, que és la millor manera de gaudir de l'experiència amb total tranquil·litat i sense perjudicar la fauna. Per a la temporada de brama del cérvol 2020 s'ha habilitat una zona reservada exclusivament per a visites guiades.


També et pot interessar: Coneix la fauna autòctona de Catalunya

Destaquem...

Sorteig: Xec Km0 Slow Food a El Dien Restaurant

Llegir més...

Torna l'aventura i el turisme actiu a les comarques de Lleida

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Femturisme per les Viles Florides de Catalunya

Llegir més...

Agenda

Festival Música a les vinyes

25/06/2021 ...

Llegir més...

Visites guiades sota la llum de la Lluna a Hostalric

25/06/2021 ...

Llegir més...

La Pedrera Jazz

25/06/2021 ...

Llegir més...

Visita els tallers i artesans del carrer de la Riera de Vic

22/05/2021 - 26/06/2021

Llegir més...

Ofertes

Marruecos con niños: La Gran Aventura en África

Llegir més...

Passeja't per la història i descobreix el conjunt monumental…

Llegir més...

8.00 € 6.40 €

Pack relax

Llegir més...

150.00 € 97.50 €

Ruta al teu aire per les vinyes d'Albet i Noya

Llegir més...

15.00 €

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!