22 de març, Dia Mundial de l'Aigua

Compartir
22/03/2024

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març, representa una iniciativa global per destacar la importància vital de l'aigua dolça i promoure la gestió sostenible d'aquest recurs imprescindible.

Aquesta jornada serveix no només per a fer èmfasi en la importància de l'aigua en el nostre dia a dia, sinó també per a sensibilitzar sobre els reptes globals que enfronta en termes de sostenibilitat i accessibilitat.

Cada any, aquest dia posa en relleu un aspecte específic relacionat amb l'aigua, abordant des de temes com el canvi climàtic, la protecció dels ecosistemes aquàtics, fins a la importància de l'accés igualitari a l'aigua neta i segura. Aquest enfocament temàtic anual serveix per a generar un major coneixement i comprensió sobre els múltiples aspectes que envolten aquest recurs vital.

El 22 de març es converteix, així, en una plataforma per a l'educació i la conscienciació, animant a la gent a explorar i comprendre millor les qüestions vinculades a l'aigua. Es tracta d'una oportunitat per compartir els desafiaments relacionats amb l'aigua a nivell mundial i fomentar l'acció col·lectiva cap a un futur més sostenible en termes de recursos hídrics.

El Dia es remunta a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament de 1992 en la qual es va proposar declarar una data dedicada a aquest assumpte. L'Assemblea General va decidir designar el 22 de març de 1993 com al primer Dia Mundial. Cada any, ONU-Aigua, l'entitat que coordina el treball de l'Organització sobre l'aigua i el sanejament, estableix un tema per al Dia corresponent a un repte actual o futur.

El Dia Mundial de l'Aigua és també un moment per a gaudir i apreciar l'aigua i la natura amb tots els sentits. És una invitació a reconèixer i celebrar el valor que l'aigua té en les nostres vides, des de la seva presència en els nostres hàbits diaris fins al seu rol essencial en el manteniment de la salut dels nostres ecosistemes naturals.

Gaudiu amb els 5 sentits de l'aigua i la natura!

Destaquem...

L'eina definitiva per als amants del cicloturisme i el senderisme

Llegir més...

Sorteig: Karting de 10 minuts per 2 persones al Circuit d'Osona…

Llegir més...

Agenda

La Gastronomia és Cultura a Sentmenat

20/06/2024 ...

Llegir més...

Nit de la Candela a Ordino

20/06/2024

Llegir més...

Experiències

Joc de pistes: Simona l'arqueòloga al Lluçanès

Llegir més...

Colònies Summer Camp a Can Puig

Llegir més...

500,00 €

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!