ES CLOUEN LES JORNADES “OBJECTIU RIPOLLÈS TURÍSTIC”


La primera jornada, el 16 de juny al Casal de Cultura de Ribes de Freser va tocar la temàtica del turisme cultural a la comarca, i s’hi van exposar extensament diversos aspectes del patrimoni cultural del Ripollès, i diverses propostes per acostar-lo al gran públic tals com l’Scriptorium, el Pla de Dinamització Turística “Terra de Comtes i Abats”, el projecte del “Centre d’Acollida Turística” o les activitats de l’”Any Albéniz” a Camprodon. La jornada es va concloure amb un exemple pràctic, la visita guiada a les pintures romàniques de Sant Víctor de Dòrria, a càrrec del Sr. Miquel Sitjar, guia homologat per la Generalitat.

ripolles formacióDos dies després les jornades es van trasladar a Camprodon, concretament a la Sala de la Cooperativa de la Casa de Cultura, per parlar de l’oferta de turisme actiu al Ripollès. Una xerrada inicial va servir per posar en valor l’espai on es desenvolupen les activitats, el valuós patrimoni natural del Ripollès i les extenses àrees catalogades com a Espai d’Interès Natural (EIN) i Xarxa Natura 2000. Posteriorment es va fer èmfasi en els nous projectes de Vies Verdes a la comarca, Itinerànnia i la promoció del món BTT. La jornada es va concloure també fruint de l’exemple pràctic de les diligències arrossegades per cavalls de l’Hípic de Llanars.

La tercera i última jornada es va fer a Ripoll, seu de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, per aprofundir en el producte agro-alimentari i la gastronomia de la comarca. Es va fer èmfasi en les estratègies per potenciar i valoritzar els productes propis de gran qualitat dels que la comarca disposa, emfatitzant la importància de les marques de garantia dels productes, els processos de certificació d’aquestes marques, els productes ecològics i la importància de l’associacionisme en aquest sector. Finalment va prendre importància l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, amb l’explicació dels seus projectes de futur , una visita a les instal·lacions, i un dinar per cloure les Jornades.

Des del Consorci Ripollès Desenvolupament, organitzador de les jornades, se’n fa una valoració molt positiva pel que fa a la qualitat dels continguts exposats, a l’interès mostrat pels oients i a la profunditat de les jornades en la temàtica tractada: el coneixement exhaustiu dels recursos turístics i gastronòmics del Ripollès. La descentralització endegada enguany ha tingut també una molt bona acollida, tant per part dels ajuntaments amfitrions com del sector turístic, i sens dubte es repetirà en les successives ORT, possiblement en seus diferents cada any. Aquesta ha estat una decisió presa, entre altres coses, per aproximar aquestes jornades a tots els territoris de la comarca, i fer-les sentir més properes a tot el sector. El balanç ha estat positiu, però sens dubte cal engrescar encara molt més tots els treballadors del sector turístic a participar en aquestes jornades de formació, de les que tot el que es pot extreure és constructiu i enriquidor de cara als propis negocis particulars. Aquest ha de ser un dels principals reptes de cara als propers anys, perquè la comarca en el seu global vagi fent passos endavant com a destinació turística de qualitat.

Per a més informació,

Raquel Molina / Xavier Grivé

Consorci Ripollès Desenvolupament

rmolina@ripollesdesenvolupament.com / xgrive@ripollesdesenvolupament.com

Tel. 972 70 44 99


(22/06/2009)
Publicitat
femTurisme.cat guanya el premi de la categoria d'Internet en el 23è Premi turístic internacional Pica d'Estats
Establiments
El temps
Enllaços
Visitar la web del Museu d'Història de Catalunya
Visitar la pàgina de l'Ajuntament de Sant Joan Despí
Visitar la web dels Hotels Guitart
Girona emociona
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies.  Acceptar