Fira Modernista de Terrassa

Fira Modernista de Terrassa

Durant el cap de setmana del 12 al 14 de Maig, Terrssa es submergirà en un viatge al passat per reproduir l'esplendor modernista de finals de segle XIX i principis del XX. Es podrà gaudir de representacions històriques, artesans tradicionals, exposicions, espectacles i també de les visites als principals edificis modernistes de la ciutat com La Masia Freixa, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill o el vapor Aymerich Amat i Jover, del 1907, i que actualment és la seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Homenatge a Santiago Rusiñol

L'any 2003, l'Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa amb l'objectiu de recuperar la Fira de Primavera, que es va institucionalitar a Terrassa l'any 1228 per un privilegi del rei Jaume I. Des del primer moment es centrà en una temàtica de l'època que en aquesta XV es dedicarà a retre homenatge a un dels artistes modernistes més importants i gran impulsor d'aquest moviment a través de la pintura i l'escriptura; Santiago Rusiñol.

Més de 300 activitats

Amb més de 300 activitats per a tot tipus de visitants i dedicant especial atenció al públic familiar i infantil, es podrà gaudir d'un gran nombre de tallers, jocs tradicionals, narradors de contes, titelles i un gran circ de l'època entre d'altres propostes, algunes d'elles vinculades a la temàtica d'enguany. Com a novetat cal destacar el Pic-nic modernista que es celebrarà al parc de Vallparadís.