Festivalot de Girona

Festivalot de Girona

Què és el Festivalot

El Festivalot és el festival de música en família de Girona. Es tracta d’un festival jove (nascut l’any 2015) i ràpidament consolidat en el sector familiar i cultural català. Les famílies que s’apropen al Festivalot poden gaudir plegats, grans i petits, de tot tipus de propostes mu¡sicals i activitats relacionades amb la música de diferents estils. L’objectiu del festival és que grans i petits puguin disfrutar de la música en directe i que Girona es converteixi, durant dos dies, en territori 100% musical i 100% familiar.

Les famílies assistents podran veure concerts i espectacles de diferents estils musicals com són grups de pop rock del panorama català actual (adaptats a format familiar); animació infantil tradicional; clàssica; jazz; electrònica… Tots els espectacles programats estan especialment pensats per als més petits (volums reduïts i formats breus) i tenen l’objectiu de fer cantar, ballar i experimentar amb la música a tota la família.

El Festivalot és, a més d’un festival de música en família, un festival de ciutat. Diferents empreses, entitats i equipaments de Girona col·laboren amb el festival per tal de complementar el programa del Festivalot amb avantatges i serveis que tenen l’objectiu de millorar l’estada de les famílies.

 

Informació per als pares i mares

Els nens i nenes són molt sensibles als volums elevats, i és per això que els concerts en recintes tancats (Teatre Municipal i Auditori de la Mercè) del Festivalot adaptaran els volums d’amplificació al públic més jove.

Referent al tema de les entrades que han de pagar els nens i nenes: cada concert funciona diferent. En alguns casos, els menors d’1 any no paguen entrada i en altres, l’entrada per a grans i petits té un preu únic de 9,90 euros. S’ofereixen també molts concerts i activitats gratuïts.

El Festivalot vetlla per la màxima comoditat de les famílies oferint zones de descans, lactància i joc d’entrada lliure, on en alguns casos es disposarà de trones i microones per a escalfar els àpats dels petits.

El públic que vingui de fora de Girona gaudirà de diferents facilitats i descomptes en allotjament.

Diversos restaurants de Girona oferiran un menú infantil Festivalot a preu tancat de 5 euros.

En el cas del Teatre Municipal, es bloquejaran les localitats dels pisos superiors per la seguretat dels nens i nenes. Tot i això cal tenir en compte les normes de seguretat del Teatre i l’Auditori de la Mercè, en el sentit que està prohibit llençar objectes des del primer pis i amfiteatre, asseure’s als ampits de les llotges o plantes, enfilar-se sobre les cadires…

Tot i les mesures de seguretat preses, tots els pares i mares saben que com que els nens i nenes són belluguets i imprevisibles, vigilar-los d’aprop és la millor manera d’evitar accidents. Comptem que entre el sentit comú dels pares i les mesures preses el Festivalot serà un festival 100% segur.

 

Informació extreta de la web del festival