Adriano, l'emperador viatger, al Tarraco Viva

Adriano, l'emperador viatger, al Tarraco Viva

El festival Tarraco Viva és un festival cultural dedicat a la divulgació de l'època romana que neix, entre d'altres, per sensibilitzar els ciutadans de Tarragona però també els visitants, de la importància de la conservació del Patrimoni Històric i per crear un espai de participació en la gestió d'aquest. 

En aquesta XIXà edició es retrà homenatge a l'emperador romà Adrià que va governar entre els anys 117dC i el 138dC, any en que va morir. Adrià va ser un amant de les arts i dels viatges i va visitar totes les provincies de l'Impèri, especialment la part més oriental, Grècia sobretot, el seu espai favorit. L'emperador tenia un gran afany per millorar les condicions de vida dels habitants del seu imperi i per això va promoure la construcció de carreteres, ciutats, bibliotèques, termes, temples, etc... fins i tot a Tàrraco va restaurar el temple d'August i el teatre romà. Aquest afany ens ha deixat un llegat impresionant com el Panteó o el Mausoleu de Tivolí. 

Amb tot això el Tarraco Viva vol presentar un viatge en el temps a l'antiga Roma per descobrir com es vivia  a les ciutats romanes com també diversos concerts, representacions històriques i fires que ens transportarant no només a Roma sinó també a Grècia, Egipte i Ager.