Museu del Bolet i Bar de Baix Montmajor

Compartir
Plaça del mercat, 3. Montmajor

El Museu d’Art del Bolet de Montmajor es troba al terme municipal de Montmajor, al bell mig del nucli urbà, just a la plaça del Mercat, veritable centre neuràlgic d’un municipi de població dispersa que, com el seu nom indica, té en aquest indret el punt de trobada i reunió dels seus habitants i el lloc de celebració del mercat setmanal que té lloc cada dimecres.

L’accés es pot fer per diferents carreteres secundàries, si bé la forma més fàcil d’arribar-hi, tan si es procedeix de Berga com si es ve de Solsona, és a través de la carretera de Berga a Solsona, C-149, entrant per qualsevol dels dos accessos al nucli urbà, accessos que conflueixen justament en l’esmentada plaça del Mercat, lloc d’ubicació del Museu d’Art del Bolet.

Aquest equipament cultural ocupa les dependències de l’antic Ajuntament del municipi, edifici de mitjans del segle XX i que es va deixar d’utilitzar com a seu de les oficines municipals l’any 1994, quan fou inaugurat l’actual edifici de l’Ajuntament. 

En total, el Museu d’Art del Bolet de Montmajor incorpora 523 figures de bolets representades. Aquestes figures corresponen a 33 famílies de bolets distintes, a 169 espècies diferents i incorporen 103 noms populars de les mateixes. D’altra banda, als plafons explicatius s’exposa el caràcter comestible o no de cadascuna d’elles, amb un total de 80 bolets comestibles, 24 de tòxics, 6 de tòxics comestibles i 59 d’indiferents.

L'entrada al museu és de 3 euros.

Bar de Baix

També disposem d'un bar-restaurant al mateix municipi de Montmajor, un poble de 500 habitants molt acollidor.

Està situat al ben mig de la plaça del mercat, hi ha 2 menjadors un amb capacitat per a 20 persones i l'altre per a 25. També hi ha un espai perquè juguin la canalla. 

Nosaltres fem menú diari casolà per 9 euros i de cap de setmana per 14 euros. El tracte és familiar.

Davant mateix tenim la terrasseta que s'està molt bé. També fem entrepans, tapes, plats combinats, esmorzars de forquilla.

Dilluns descans setmanal. Desitgem a tothom que vingui que gaudeixin dels nostres plats.

Notícies

Sorteig: entrades al Museu de la Colònia Vidal

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!